Contact

Klik hier om ons een e-mail te sturen

Vereniging Oud Ede

Postbus 8293 6710 AG Ede

Tel: 06 348 67 627

De Vereniging is een erkende Algemene Nut Beogende Instelling (ANBI)

Op Facebook

FB2

Lid worden

Wordt lid, ruim 700 leden zijn u al voorgegaan.

Voor € 17,50 per jaar bent u lid van de Vereniging Oud Ede.

Lees verder

 Fischerhuis Th Mauve 1970 small

U bent van harte welkom op de opening van de expositie "Historisch Ede Door Schildersogen".

De expositie bevat een greep uit de collectie van de Vereniging Oud Ede en het Historisch Museum Ede. Deze collectie vindt zijn oorsprong bij de ingebruikname van het museum-boerderijtje in de Driehoek in 1937. In de loop der jaren zijn vele werken geschonken, maar daarnaast is er ook aangekocht wanneer de financiën dat toelieten.

In deze tentoonstelling worden etsen, aquarellen, olieverfschilderijen en tekeningen van diverse kunstenaars uit verschillende periodes geëxposeerd.

Wat hen bindt is het onderwerp Ede.

Zij woonden en werkten in Ede of kozen Ede als onderwerp.

Daarbij valt te denken aan etsen van Willem Witsen, aquarellen van Thijs Mauve en olieverfschilderijen van Evertsen, Gomperts en Maria Wandscheer.

Ook wordt een aantal onlangs verworven doeken getoond, waaronder een schilderij van de binnenplaats van het Koetshuis van Kernhem in de jaren ’30 van de vorige eeuw.

Kas Buunk zal een toelichting geven op de twee meest recent verworven werken, waarna de wethouder voor Cultuur, Hester Veltman, de expositie zal openen.

De expositie is van 27 juli tot en met 11 augustus te bezichtigen, op zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. De opening van de expositie op 27 juli is om 11:00 uur.

 Lord van Wijhe R de Ruyter 1945 small

Copyright © Vereniging Oud Ede 2020. Alle rechten voorbehouden.