Contact

Klik hier om ons een e-mail te sturen

Vereniging Oud Ede

Postbus 8293 6710 AG Ede

Tel: 06 348 67 627

Op Facebook

FB2

Lid worden

Wordt lid, ruim 700 leden zijn u al voorgegaan.

Voor € 15 per jaar bent u lid van de Vereniging Oud Ede.

(vanaf 1 januari 2020 € 17.50)

Lees verder

Molenaarskinderen uit Rotterdam
In Cultura Erfgoed is er op 24 april om 20.00 uur een lezing met interactieve elementen door Hilco van Stuyvenberg

Wat doet eten/food met ons? Wat doen wij met eten/food ?

Hoeveel tijd en energie werd er “vroeger” in het kweken/verzamelen en voorbereiden van voeding gestopt? Men was echt eigenaar van het product wat letterlijk en figuurlijk door de eigen handen was gegaan. Men at wat er was en ging er duurzaam mee om.

De maaltijd was een moment van rust, gesprek, genieten en voeden. Nu is voeding iets wat “fast” moet gaan. Op veel verpakkingen staat zelfs de bereidingstijd. We kunnen alle producten kopen want ze zijn het hele jaar door beschikbaar.

Maar wat zijn we, naast alle mogelijkheden, technologische vooruitgang en kennis die er nu is, kwijtgeraakt? Mag het ons letterlijk en figuurlijk nog iets kosten?

Vind u het leuk om hier eens bij stil te staan, te ervaren en met elkaar te bespreken? Dan bent u van harte welkom op woensdag 24 april in Cultura Erfgoed.

Ingrediënten voor de avond:

  • Een informatieve inleiding
  • Met tussendoor wat proeverij experimenten
  • En een interactief deel met en door de deelnemers
  • Wat nemen we mee naar huis ?

Hilco van Stuyvenberg is opleidingsdocent bij CHE / en didactisch medewerker bij het WetenschapsKnooppunt Wageningen University WKWU

Lezing Food/Eten
HME/Cultura Erfgoed
24 april 2019, aanvang 20:00 uur, inloop 19:30 uur
toegang gratis, Cultura Erfgoed
Molenstraat 45, Ede

Copyright © Vereniging Oud Ede 2019. Alle rechten voorbehouden.