Contact

Klik hier om ons een e-mail te sturen

Vereniging Oud Ede

Postbus 8293 6710 AG Ede

Tel: 06 348 67 627

Volg ons op Facebook

Lid worden

Wordt lid, ruim 700 leden zijn u al voorgegaan.

Voor € 15,-- per jaar bent u lid van de Vereniging Oud Ede.

Lees verder

Park

Het park heeft enkele jaren geleden groot onderhoud gehad met kap en vervolgens aanplant van boomrijen, azalea’s en wat al niet. De gids vertelde dat bij aanvang van het werk er veel discussie met de omwonenden was over de kap van oude bomen.

De waterpartij met 3 doorlopende vijvers en een mooie samengestelde brug is nu fraai om aan te zien. Ook de diverse moerascypressen gaven daaraan een apart cachet. Eéntje hangt nu heel erg krom over het water als startpunt bij de visvangst door enkele ijsvogels die in het park huizen. Inmiddels zijn de inwoners van Vaassen blij met het park.

Een houten beeld, een soort stoel met zwanenkop(pen), is het resultaat van een eendaagse wedstrijd tussen kettingzaag-artiesten, die enige tijd geleden werd gehouden in dit park.

Zwanenstoel

Een kromme boom, waarvan de kern geheel was weggerot, staat nu nog steeds gebogen over een brede sloot. Een mooi beeld van ‘de oudjes doen het nog best’ dat na deze prachtige excursie blijft hangen.

Terugblik...

Voor de mooie bloementuinen was geen tijd meer, want de bus stond rond half vijf weer klaar.

De terugrit via A50 en A12 verliep ondanks het drukke verkeer vrij vlot en we waren allen tegen kwart voor zes weer aan de Telefoonweg in Ede terug, en voldaan na deze mooie middag.

Na een herinnering van Simon van de Pol om de lezing over het Mausoleum op 17 oktober bij te wonen en dankwoorden voor degenen die aan de voorbereiding meewerkten, gingen we allen weer onze eigen weg.

De Bus

(artikel en foto's door Theo Boessenkool)

Copyright © Vereniging Oud Ede 2018. Alle rechten voorbehouden.